Tort cu crema de cafea - Retete Culinare

Tort cu crema de cafea


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana nuci macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • 6-7 linguri cacao
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g unt
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri nes
  • 1 esenta de rom
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
Pentru decor iti trebuie:
  • miez de nuca
  • alune de padure
  • arahide desarate
  • 1 pliculet gelatina
Pregatesti asa:
  1. Bati o spuma tare din albusurile oualelor si un praf de sare.
  2. Adaugi zaharul si bati in continuare, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom, cacao si nuca macinata.
  3. Pui faina  cernuta si amesteci incet de jos in sus.
  4. Torni compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dai la cuptor pentru 30 de minute.
  5. Il lasi la racit, dupa care il tai in trei.
  6. Amesteci zaharul cu apa, esenta de rom si cu nesul, pui pe foc pana se topeste zaharul si dai la racit.
  7. Adaugi untul moale si amesteci bine.
  8. Opresti un sfert din crema pentru ornat.
  9. Pentru sirop, amesteci apa cu zaharul si esenta, pui pe foc si lasi pana se ingroasa putin.
  10. II dai la racit.
  11. Insiropezi blaturile.
  12. Asezi o parte de blat, pui jumatate din crema, al doilea blat, crema si ultimul blat.
  13. Imbraci tortul, asezi deasupra miezul de nuca, alunele si arahidele.
  14. Gelatina o inmoi in 150 ml apa, dupa care o topesti pe foc si o torni deasupra tortului.
  15. Lasi tortul la rece pana in momentul servirii.
  16. Pofta buna!

Tort cu crema de cafea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.