Tort cu crema de portocale si alune - Retete Culinare

Tort cu crema de portocale si alune


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 125 g nuci macinate
  • 1 esenta de vanilie
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 l frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 1 esenta mare portocale
  • 3 pliculete gelatina
Pentru ornat iti trebuie:
  • alune de padure
Pregatesti asa:
  1. Mixezi albusurile oualelor cu un praf de sare pana cand obtii o spuma tare.
  2. Adaugi zaharul si bati in continuare, pui galbenusurile unul cate unul, esenta de vanilie si nuca macinata.
  3. Pui faina cernuta si amesteci incet de jos in sus.
  4. Torni compozitia intr-o forma detasabila de tort, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  5. Dai forma la cuptor 30 de minute dupa care lasi blatul sa se raceasca.
  6. Pui gelatina la inmuiat in 250 ml de apa pentru 10 minute, dupa care o topesti pe foc.
  7. Alunele le prasesti in cuptor si le cureti de coaja.
  8. Opresti cateva pentru ornat, iar restul le dai prin masina de tocat sau le faramitezi la robot.
  9. Bati frisca bine si opresti un sfert din ea pentru ornat.
  10. Adaugi galbenusurile peste frisca, esenta de portocale, gelatina topita si un pic racita si amesteci bine.
  11. Lasi blatul in forma de tort, torni crema si dai la rece o ora.
  12. Scoti tortul din forma, il ungi cu frisca pe margine si il tapetezi cu alunele macinate.
  13. Cu ajutorul unui pos, faci floricele din frisca si pui alune intregi.
  14. Il dai la rece pentru doua ore.
  15. Pofta buna!

Tort cu crema de portocale si alune


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de portocale si alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de portocale si alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.