Gomboti cu prune - Retete Culinare

Gomboti cu prune


Iti trebuie:
  • 6 cartofi
  • 8 linguri gris
  • 7 linguri faina
  • 300 g prune afumate
  • 250 g pesmet
  • 200 ml ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara pudra
Pregatesti asa:
  1. Cureti cartofii de coaja, ii speli bine si ii pui la fiert in apa cu un praf de sare.
  2. Dupa ce au fiert, ii zdrobesti cu o furculita si cat sunt calzi ii amesteci cu 100 ml ulei.
  3. Dupa ce se racesc, adaugi faina, grisul, sarea, zaharul si scortisoara pudra, dupa gust.
  4. Speli prunele si le oparesti putin, pentru a seinmuia si hidrata.
  5. Le scurgi de apa si, cand se racesc, le scoti samburii.
  6. Intr-o tigaie pui 3 linguri ulei, prajesti pesmetul pana devine aramiu si-l torni pe o tava intinsa.
  7. Pui pe foc o oala incapatoare cu apa cu batonul de scortisoara si lasi sa dea in clocot.
  8. Rupi putin aluat (putin mai mare decat o nuca), introduci in mijloc o pruna, apoi rotunjesti cu mana.
  9. Fierbi galustele astfel formate in apa clocotita.
  10. Sunt gata cand se ridica la suprafata.
  11. Le scoti cu spumiera si, cat sunt calde, le rostogolesti prin pesmet si le asezi pe un platou.
  12. Le presari cu zahar vanilat.
  13. Pofta buna!

Gomboti cu prune


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gomboti cu prune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gomboti cu prune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.