Prajitura in doua culori - Retete Culinare

Prajitura in doua culori


Pentru blatul alb iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf de copt
  • 3 pliculete zahar vanilat
Pentru blatul maro iti trebuie:
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 3 pliculete zahar vanilat
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 g margarina pentru prajituri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 700 ml lapte
Pregatesti asa:
  1. Pentru blatul alb, freci albusurile spuma cu un praf de sare.
  2. Lasi spuma la rece pentru cateva minute.
  3. Intre timp freci galbenusurile cu zaharul, cu un praf de sare si cu zaharul vanilat.
  4. Adaugi apa fierbinte si mixezi pana devin o spuma, pui praful de copt si faina adaugata treptat.
  5. Incorporezi crema de galbenusuri in albusurile batute spuma tare.
  6. Torni intr-o tava unsa si tapetata si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
  7. Blatul maro il pregatesti la fel ca pe cel de sus, doar ca adaugi si cacaua.
  8. Pui pe foc praful de budinca amestecat cu 3 linguri de zahar si laptele.
  9. Lasi pana se ingroasa, dupa care dai sa se raceasca bine.
  10. Freci margarina moale cu 3 linguri de zahar si adaugi budinca treptat, pana se topeste zaharul.
  11. Tai blatul alb in jumatate, pui jumatate din crema, asezi blatul maro, apesi putin si i restul de crema.
  12. Acoperi cu al doilea blat alb, apasand usor.
  13. Presari deasupra zahar pudra, sau decorezi cu crema de ciocolata.
  14. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura in doua culori "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura in doua culori - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.