File de peste cu sos de praz - Retete Culinare

File de peste cu sos de praz


Iti trebuie:
  • 6 fileuri de peste ( crap, pangasius, merluciu )
  • 1 praz
  • 6 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Speli bine fileurile de peste, le stergi bine cu un servet si le condimentezi cu sare si piper.
  2. Lasi cateva minute la rece, dupa care coci fileurile pe gratar si le asezi pe o farfurie mai mare.
  3. Cureti cartofii, ii speli si-i tai cubulete.
  4. Ii fierbi in apa cu un praf de sare, ii scurgi si-i rumenesti intr-o tigaie cu trei linguri de ulei incins. ii scoti cu o paleta si-i pui pe langa peste, pe platou.
  5. Tai prazul rondele si-l rumenesti, la foc mic, intr-o lingura de ulei incins.
  6. Cand s-a rumenit, adaugi smantana si amesteci continuu cu o paleta de lemn pana obtii un sos alb.
  7. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, il lasi sa se racoreasca, dupa care torni peste pestele si garnitura din platou.
  8. Presari totul cu patrunjel verde tocat marunt.
  9. Pofta buna!

File de peste cu sos de praz


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : File de peste cu sos de praz "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii File de peste cu sos de praz - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.