Prajitura cu crema de branza si migdale - Retete Culinare

Prajitura cu crema de branza si migdale


Pentru blat iti trebuie:
  • 1 cana lapte
  • 600 g faina
  • 1 cub mic drojdie
  • 40 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 125 g unt
  • 1 ou
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g miere
  • 100 g iaurt
  • 3 foi gelatina
  • 60 ml suc de portocala proaspat
Pentru glazura iti trebuie:
  • 150 g zahar
  • 150 g migdale
  • 100 g unt
  • 50 ml smantana
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput formezi un aluat omogen din ingredientele mentionate mai sus.
  2. Intr-un castron mai inalt, pui faina iar in mijloc faci o adancitura in care adaugi laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, amesteci, acoperi cu un servet si lasi sa dospeasca 30 de minute.
  3. Incorporezi oul, sarea, untul si framanti bine.
  4. Lasi la dospit inca o ora.
  5. Oparesti migdalele, le clatesti cu apa rece, le cureti de pielita si le tai lamele.
  6. Caramelizezi zaharul, pui untul, migdalele, torni smantana, amesteci si dai deoparte.
  7. Framanji din nou aluatul, intinzi o foaie, pe care o asezi intr-o tava, medie, unsa si tapetata.
  8. Intinzi migdalele caramelizate si coci in cuptorul preincalzit 20-30 de minute.
  9. Lasi la racit in tava.
  10. Inmoi gelatina in putina apa rece.
  11. Amesteci crema de branza cu mierea si iaurtul.
  12. Incalzesti sucul de portocale cu gelatina stoarsa, le pui in crema de branza si amesteci bine.
  13. Tai blatul in doua, pui crema de branza si acoperi cu bucata de blat cu migdale.
  14. Amesteci trei linguri cu miere cu putina apa, o incalzesti la foc mic si ungi prajitura.
  15. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de branza si migdale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de branza si migdale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.