Budinca de spaghete cu legume si ciuperci - Retete Culinare

Budinca de spaghete cu legume si ciuperci


Iti trebuie:
  • 400 g spaghete
  • 150 g mazare
  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 400 g rosii decojite
  • 6 linguri margarina
  • 8 linguri de faina
  • 5-6 cesti de apa
  • marar verde tocat marunt
  • patrunjel verde tocat marunt
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas inalt pui la fiert apa rece cu un praf de sare si o lingura de ulei.
  2. Cand incepe sa clocoteasca adaugi spaghetele si lasi sa fiarba timpul indicat pe ambalaj.
  3. Dupa ce au fiert, clatesti spaghetele sub un jet de apa rece si le lasi la scurs.
  4. Fierbi mazarea in apa cu sare si o strecori.
  5. Speli si tai marunt morcovul, ciupercile, ceapa, usturoiul si le calesti in ulei.
  6. Adaugi rosiile, piper, cimbrul si busuiocul.
  7. Fierbi totul pana scade apa si ramane doar uleiul.
  8. Pregatesti sosul bechamel asa: in margarina topita, pui faina si amesteci continuu, pana capata o culoare aurie.
  9. Adaugi usor apa si amesteci totul cu telul.
  10. Potrivesti gustul de sare si piper.
  11. Cand e gata, iei sosul de pe foc si adaugi patrunjelul.
  12. Ungi cu ulei o forma termorezistenta si pui un strat subtire de sos bechamel apoi, in straturi alternative, spaghete si sos de ciuperci, presarand deasupra sosului de ciuperci, de fiecare data, putina mazare si, din nou sos bechamel.
  13. Repeti operatiunea pana cand termini ingredientele.
  14. Dai totul la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
  15. Pofta buna!

Budinca de spaghete cu legume si ciuperci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Budinca de spaghete cu legume si ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Budinca de spaghete cu legume si ciuperci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.