Placinta cu nuci - Retete Culinare

Placinta cu nuci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 700 g faina
  • 300 ml apa
  • 30 g drojdie proaspata
  • 4-5 linguri miere de albine
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 350 g miez de nuca
Pregatesti asa:
  1. Pregatesti un aluat consistent din ingredientele mentionate mai sus astfel: intr-un vas inalt pui faina si faci in mijloc o adancitura.
  2. Dizolvi cubuletul de drojdie in putina apa calda, adaugi 2 linguri de faina si amesteci energic pana cand obtii o maia omogena, pe care o lasi la dospit cateva minute.
  3. Pui maiaua in mijlocul fainii, adaugi apa calduta, mierea si praful de sare.
  4. Framanti un aluat consistent pe care il lasi la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
  5. Cantitatea de faina poate varia, in functie de tipul de faina folosit.
  6. Daca ti se pare prea vartoasa, mai adaugi putina apa, daca e prea moale, mai adaugi faina.
  7. Dupa ce a stat la dospit, imparti aluatul in doua.
  8. Intinzi o foaie, iar deasupra, presari nuca macinata, amestecata in prealabil cu zaharul.
  9. La fel faci si cu cealalta foaie.
  10. Apoi rulezi foile si le asezi intr-o cratita rotunda pe care ai tapetat-o in prealabil cu hartie de copt.
  11. Lasi din nou la dospit cateva minute, apoi ungi toata suprafata placintei cu un sirop facut din apa si zahar.
  12. Dai la cuptor, la foc mic, pana cand se rumeneste frumos.
  13. Cand scoti placinta din cuptor, o ungi din nou cu sirop si presari deasupra zahar pudra.
  14. Pofta buna!

Placinta cu nuci



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.