Placinta cu dovlecel si scortisoara - Retete Culinare

Placinta cu dovlecel si scortisoara


Pentru foi iti trebuie:
  • 20 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri zahar
  • 4 oua
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri otet
  • faina cat cuprinde
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 800 g dovleac
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g nuci taiate marunt
Pregatesti aluatul asa:
  1. Intr-o oala pui la foc mic laptele, uleiul si zaharul, amesteci bine si lasi pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
  2. Dupa ce s-a racit compozitia, adaugi ouale, bicarbonatul stins cu otetul si faina.
  3. Amesteci totul bine, pana obtii un aluat care nu se lipeste prea tare de maini.
  4. Cureti dovleacul, il speli bine, il stergi cu un prosop de bucatarie si il dai pe razatoare.
  5. Calesti dovleacul ras intr-o cratita cu putin unt.
  6. Cand s-a inmuiat, adaugi zaharul si scortisoara si lasi pe foc pana cand scade zeama lasata de dovleac.
  7. Lasi umplutura sa se racoreasca.
  8. Imparti aluatul in doua si intinzi prima foaie.
  9. O asezi in tava de aragaz, unsa cu ulei si tapetata cu un praf de faina sau imbracata cu hartie de copt.
  10. Peste foaie presari putin gris si adaugi umplutura de dovleac.
  11. Dupa ce nivelezi bine, presari nucile coapte si taiate marunt peste toata suprafata de dovleac si acoperi cu a doua foaie.
  12. Ungi placinta cu ou batut si dai tava la cuptor , incalzit in prealabil.
  13. Dupa ce s-a racit, presari zahar vanilat si putina scortisoara.
  14. Pofta buna!

Placinta cu dovlecel si scortisoara

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu dovlecel si scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu dovlecel si scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.