- Pagina Principala
- Retete cu legume
- Retete de Tocanite
- Mancarica de urzici cu legume
Mancarica de urzici cu legume
- Prezentata de: Avram Lidia
- » Cartea De Bucate : Retete de Tocanite
- » Fara nota
- » Data: 24/03/2012
Iti trebuie:
- 800 g urzici
- 1 lingura faina
- 1 ceapa mare
- 1 lingura ulei
- 1-2 linguri hrean ras
- sare
- piper
- frunze de patrunjel verde
- Speli frunzele de urzici in mai multe ape pana cand te asiguri ca pe suprafata frunzelor nu mai este nicio urma de nisip si praf.
- Fierbi urzicile in apa clocotita cu sare.
- Cand sunt gata, le scurgi, le treci prin sita sau le toci pe un suport de lemn.
- Le pui din nou la foc, le amesteci cu faina si cu cateva linguri de zeama, in care au fiert.
- Le bati bine pe foc slab, pana se umfla.
- Servesti urzicile fierbinti amestecate cu frunze de patrunjel verde, cu hrean ras deasupra, ceapa prajita in ulei si mamaliga.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mancarica de urzici cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".