Paine taraneasca - Retete Culinare

Paine taraneasca


Iti trebuie:
  • 500 g faina alba
  • 100 g faina de malai
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • aproximativ o cana de apa
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
Pregatesti asa:
  1. Desfaci drojdia in putina apa calda si adaugi putina faina amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
  2. Lasi aceasta maia la loc caldut cateva minute.
  3. Dupa aceea, framanti ingredientele de mai sus pana obtii un aluat mai consistent pe care il lasi sa se odihneasca la loc caldut  30 de minute.
  4. Daca mai e nevoie mai adaugi apa sau faina.
  5. Ungi cu ulei o tava de cozonac, o tapetezi cu faina si pui aluatul pe care l-ai modelat dupa preferinta.
  6. Lasi aluatul modelat dupa dorinta la dospit in tavi pana cand, atunci cand il apesi cu degetul, revine la forma initiala.
  7. Inainte de a-l da la cuptor, stropesti bucatile cu apa calduta.
  8. Pofta buna!

Paine taraneasca




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine taraneasca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine taraneasca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.