Tort abanos - Retete Culinare

Tort abanos


Pentru blat iti trebuie:
  • 3 oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 200-250 g faina
  • 140 g margarina pentru prajituri
  • 30 g cacao
  • 70 g zahar pudra
  • 60 g zahar pudra pentru spuma de albus
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g gem de visine
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1-2 plicuri glazura cu gust de ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Lasi margarina pentru prajituri la inmuiat la temperatura camerei.
  2. Pui un vas cu apa pe bain marie.
  3. Topesti ciocolata amaruie si o lasi sa se racoreasca.
  4. Bati margarina spuma cu mixerul si, treptat, adaugi zaharul pudra (70 g), zaharul vanilat, ciocolata racita in prealabil, 3 galbenusuri si 3 oua intregi.
  5. Adaugi faina in care ai amestecat praful de copt si cacaua.
  6. Amesteci pana obtii o compozitie omogena.
  7. Bati spuma cele 3 albusuri ramase si le amesteci usor cu lingura cu 60 g zahar pudra.
  8. Adaugi si spuma de albus in compozitia de mai sus si amesteci cu grija cu o lingura de lemn de jos in sus.
  9. Torni compozitia intr-o forma de tort, tapetata, prealabil, cu hartie de copt si introduci in cuptorul preincalzit.
  10. Faci testul cu scobitoare pentru a vedea cand e gata blatul.
  11. Scoti blatul din cuptor si-l lasi sa se raceasca.
  12. Amesteci bine gemul de visine.
  13. Tai blatul longitudinal in doua parti si ungi jumatatea inferioara cu gem.
  14. Asezi deasupra cealalta jumatate.
  15. Partea de deasupra si partile laterale ale blatului, le ungi cu un strat subtire din gemul ramas.
  16. Prepari glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet si decorezi tortul.
  17. Pofta buna!

Tort abanos


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort abanos "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Tort abanos" Tort abanos - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
iurii Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
ii bun tare

 
iurii Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
ii bun tare




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.