Chec cu orez si mazare - Retete Culinare

Chec cu orez si mazare


Iti trebuie:
  • 300 g orez cu bobul lung
  • 6 oua
  • 200 g mazare
  • 3 albusuri
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 5 linguri smantana groasa
  • 3 linguri cascaval ras
  • 40 g unt
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput pui cele 6 oua la fiert in apa rece cu un praf de sare si le lasi sa fiarba 5-6 minute din momentul in care au inceput sa dea in clocot.
  2. Dupa ce au fiert, le tii cateva minute intr-un vas cu apa rece.
  3. Speli si alegi orezul si il tii cateva minute in apa rece la inmuiat.
  4. Dupa aceea, il scurgi si-l rumenesti usor in doua linguri de ulei, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului.
  5. Adaugi apoi doua cani de apa clocotita ( sau supa de legume ) si il lasi sa fiarba 10-15 minute, pana absoarbe toata zeama, si-l dai sa se raceasca.
  6. Adaugi in orezul racit faina „desfacuta" in trei linguri de lapte, smantana, cascavalul ras, mazarea scursa bine de zeama, sare si piper, dupa gust.
  7. Incorporezi usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
  8. Ungi cu unt si tapetezi cu gris o forma.
  9. Cureti ouale de coaja, le tai in doua, pe latime, si le asezi, unul langa altul, pe fundul formei.
  10. Torni compozitia de orez, apesi usor si introduci forma in cuptorul bine incins pentru circa 25-30 de minute.
  11. Inainte de a scoate checul din cuptor, lasi sa se racoreasca.
  12. Pofta buna!

Chec cu orez si mazare



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chec cu orez si mazare "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chec cu orez si mazare  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.