Placinta cu spanac si telemea - Retete Culinare

Placinta cu spanac si telemea


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 80 ml ulei
  • 15 g drojdie
  • apa calda
  • 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g spanac
  • 7 oua fierte tari
  • 250 g telemea de oaie
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput pregatesti o maia astfel: desfaci drojdia in apa calda si 1 lingura de faina si lasi la crescut 20 de minute, intr-un loc cald.
  2. Dupa aceea, amesteci maiaua pregatita cu restul ingredientelor, adaugand atata apa calduta cat este necesara pentru a obtine un aluat omogen si consistent.
  3. Lasi aluatul sa creasca intr-un loc cald circa 40 de minute.
  4. Cureti si speli bine spanacul in mai multe ape si il lasi la scurs intr-o strecuratoare cateva minute.
  5. Dupa ce s-a scurs bine, il tai fasii, il calesti cu 1 lingura de ulei pana se inmoaie putin, il amesteci cu mararul si patrunjelul verde tocate marunt si cu telemeaua de oi rasa.
  6. Intinzi aluatul in doua foi subtiri, una mai mare.
  7. Cu cea mare tapetezi o forma rotunda de tarta, imbracand si peretii laterali.
  8. Torni in forma umplutura de spanac si asezi in umplutura ouale fierte, curatate de coaja, intregi sau taiate pe jumatate.
  9. Acoperi placinta cu cea de-a doua foaie de aluat, lipind bine marginile, si o intepi din loc in loc cu furculita.
  10. O ungi cu uleiul ramas, presari semintele de susan si o coci circa 40-45 de minute, la foc mic.
  11. Pofta buna!

Placinta cu spanac si telemea



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu spanac si telemea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu spanac si telemea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.