Tort cu crema de ciocolata alba si lamaie - Retete Culinare

Tort cu crema de ciocolata alba si lamaie


Pentru blat iti trebuie:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lamaie
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
Pentru decor iti trebuie:
  • frisca
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus pregatesti un blat de tort astfel: bati spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, incorporand usor si zaharul.
  2. Pui pe rand galbenusurile, adaugi faina si amesteci de jos in sus.
  3. O torni intr-o forma de tort unsa si tapetata si o dai la cuptor pentru 45 de minute, dupa care o lasi sa se raceasca.
  4. Pentru a te asigura ca blatul de tort este copt faci testul cu scobitoarea.
  5. Pui frisca lichida pe foc si cand este fierbinte, adaugi ciocolata alba rasa.
  6. Amesteci repede pana se topeste, apoi o iei de pe foc si o lasi sa se raceasca.
  7. Nu o lasi sa clocoteasca, pentru ca se taie.
  8. Mixezi apoi crema rece de ciocolata alba pana devine pufoasa si adaugi in ea coaja rasa si zeama de lamaie.
  9. Prepari un sirop din apa, zahar si esenta de lamaie.
  10. Tai blatul racit in trei parti.
  11. Pui o parte pe un platou, o insiropezi cu siropul racit, intinzi jumatate din crema, pui a doua parte de blat insiropata, crema ramasa si a treia parte de blat.
  12. Imbraci tortul in frisca batuta si-l decorezi dupa imaginatie.
  13. Pofta buna!

Tort cu crema de ciocolata alba si lamaie


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de ciocolata alba si lamaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu crema de ciocolata alba si lamaie" Tort cu crema de ciocolata alba si lamaie - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
MARLENNA Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
aeata excelent sa vad ce voe simti papilele mele gustative....




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.