Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Pasca pentru iepuras
http://www.bucatarul.ro/retete-_5459_1_-Pasca-pentru-iepuras/Pasca-pentru-iepuras.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Muntean Paula
Data 13/04/2012
 

Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen si consistent pe care il lasi la rece cateva minute. Fierbi grisul in lapte si, dupa ce se raceste, il amesteci cu branza de vaci si cu ricotta...


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g ricotta
  • 4 linguri gris
  • 100-150 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g fructe confiate ( lamaie si portocala )
  • 3 oua
  • 1 esenta de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen si consistent pe care il lasi la rece cateva minute.
  2. Fierbi grisul in lapte si, dupa ce se raceste, il amesteci cu branza de vaci si cu ricotta.
  3. Adaugi galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, zaharul, fructele confiate taiate bucatele si omogenizezi bine.
  4. La final, incorporezi albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus ca sa nu se lase.
  5. Intinzi aluatul intr-o forma rotunda, unsa si tapetata, adaugi umplutura cu branza dulce si dai pasca la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 60 de minute.
  6. Pofta buna!

Pasca pentru iepuras