Prajitura cu crema de rom - Retete Culinare

Prajitura cu crema de rom


Pentru blat iti trebuie:
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 ml rom
  • 150 g ciocolata rasa
  • 2 fiole esenta de rom
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
Pentru decor iti trebuie:
  • visine din compot
Pregatesti asa:
  1. Mixezi ouala cu zaharul si trei linguri de apa pana cand se topesc complet cristalele de zahar.
  2. Amesteci faina cu praful de copt si cacaua si le adaugi treptat in compozitia cu oua.
  3. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata si o introduci in cuptorul preincalzit 20 de minute.
  4. Inainte de a scoate blatul faci testul cu scobitoarea.
  5. Bati galbenusurile cu zaharul si romul pe baie de aburi pana se dizolva zaharul si se ingroasa putin.
  6. Adaugi gelatina inmuiata in putina apa calduta si ciocolata rasa, amestecandu-se pana se topeste ciocolata.
  7. lei de pe foc si dai sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
  8. Cand s-a racit, o amesteci cu frisca batuta si cu esenta de rom.
  9. Insiropezi blatul cu compot de visine si intinzi crema.
  10. Asezi visinele si decorezi cu ce ai la indemana.
  11. Lasi prajitura la rece pana in momentul servirii.
  12. Pofta buna!

Prajitura cu crema de rom

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de rom "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de rom - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.