Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Cozonac cu nuca si stafide
http://www.bucatarul.ro/retete-_5468_1_-Cozonac-cu-nuca-si-stafide/Cozonac-cu-nuca-si-stafide.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Sireanu Didiana
Data 26/03/2016
 

Pentru inceput pregatesti o maia astfel: desfaci drojdia cu o lingura de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasi la loc caldut sa creasca.Intr-un vas inalt pui faina, faci in mijloc o adancitura si adaugi maiaua preparata anterior...


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 6 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 1 ou pentru uns
  • 200 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • lapte caldut
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g miez de nuca
  • 100 g stafide
  • 100 g mac
  • 4 linguri rom
  • 150 g zahar
  • 4 albusuri de ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri cacao
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput pregatesti o maia astfel: desfaci drojdia cu o lingura de zahar, 3 linguri de lapte caldut si lasi la loc caldut sa creasca.
  2. Intr-un vas inalt pui faina, faci in mijloc o adancitura si adaugi maiaua preparata anterior.
  3. Amesteci usor, adaugi restul ingredientelor si framanti pana rezulta un aluat usor elastic, pe care-l lasi la dospit pana-si dubleaza volumul.
  4. Amesteci nucile macinate cu zaharul, macul, coaja de lamaie, cacao, stafidele inmuiate in rom si, la final, incorporezi albusurile batute spuma.
  5. Intinzi din aluatul crescut o foaie, pui umplutura si rulezi sub forma de sul.
  6. Asezi sulul intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa unesti cele doua capete.
  7. Ungi coronita cu putin ulei si o mai lasi la crescut 15 minute inainte de a fi bagata la cuptor.
  8. O ungi toata cu oul batut si o introduci la cuptor pentru 50 de minute.
  9. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si stafide