- Pagina Principala
- Prajituri
- Retete de Prajituri
- Ecler cu cafea si frisca
Ecler cu cafea si frisca
- Prezentata de: Dumitrescu Elena
- » Cartea De Bucate : Retete de Prajituri
- » Fara nota
- » Data: 21/06/2012
Pentru aluat iti trebuie:
- 1 cana apa
- 80 ml ulei
- 6 oua
- 1 varf cutit sare
- faina cat cuprinde
- 300 g frisca lichida
- 50 g zahar
- 2 linguri cafea macinata
- 2 linguri apa calda
- 60 g topping caramel
- 3 linguri zahar pudra
- Pentru aluat, pui apa la fiert cu sarea si uleiul.
- Cand da in fiert, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului.
- O lasi sa se raceasca.
- Intr-un vas pus pe bain marie, pui frisca lichida impreuna cu zaharul si cafeaua.
- Ai grija sa lasi pana cand da in fiert, dar sa nu dea in clocot.
- Lasi crema sa se racoreasca si o lasi la frigider 2 ore.
- Pui aluatul intr-un bol si incorporezi treptat in coca, cu ajutorul unui mixer ouale, amestecand dupa fiecare si amesteci pana cand obtii un aluat omogen si lipicios.
- Umpli un pos cu aluat si pui benzi de cativa cm lungime intr-o tava unsa cu putin unt.
- Le coci in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
- Scoti crema din frigider si o bati bine cu mixerul.
- Desprinzi de pe hartie choux-urile si le lasi sa se raceasca pe un gratar, dupa care le tai in jumatate pe lungime.
- Pui crema in pos si umpli partea de jos a choux-urilor.
- Amesteci apa cu zaharul si toppingul de caramel, amestecand pana cand devine lucioasa.
- Introduci capacul de la choux-uri in glazura si il asezi deasupra cremei.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ecler cu cafea si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".