Ecler cu cafea si frisca - Retete Culinare

Ecler cu cafea si frisca


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 cana apa
  • 80 ml ulei
  • 6 oua
  • 1 varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 2 linguri cafea macinata
Pentru glazura iti trebuie:
  • 2 linguri apa calda
  • 60 g topping caramel
  • 3 linguri zahar pudra
Pregatesti asa:
  1. Pentru aluat, pui apa la fiert cu sarea si uleiul.
  2. Cand da in fiert, adaugi toata faina odata si amesteci cu lingura de lemn pana se desprinde de pe peretii vasului.
  3. O lasi sa se raceasca.
  4. Intr-un vas pus pe bain marie, pui frisca lichida impreuna cu zaharul si cafeaua.
  5. Ai grija sa lasi pana cand da in fiert, dar sa nu dea in clocot.
  6. Lasi crema sa se racoreasca si o lasi la frigider 2 ore.
  7. Pui aluatul intr-un bol si incorporezi treptat in coca, cu ajutorul unui mixer ouale, amestecand dupa fiecare si amesteci pana cand obtii un aluat omogen si lipicios.
  8. Umpli un pos cu aluat si pui benzi de cativa cm lungime intr-o tava unsa cu putin unt.
  9. Le coci in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
  10. Scoti crema din frigider si o bati bine cu mixerul.
  11. Desprinzi de pe hartie choux-urile si le lasi sa se raceasca pe un gratar, dupa care le tai in jumatate pe lungime.
  12. Pui crema in pos si umpli partea de jos a choux-urilor.
  13. Amesteci apa cu zaharul si toppingul de caramel, amestecand pana cand devine lucioasa.
  14. Introduci capacul de la choux-uri in glazura si il asezi deasupra cremei.
  15. Pofta buna!

Ecler cu cafea si frisca


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Ecler cu cafea si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Ecler cu cafea si frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.