Miel cu legume la cuptor - Retete Culinare

Miel cu legume la cuptor


Iti trebuie:
  • 1 pulpa de miel
  • 5 bucati de praz ( partea alba )
  • 4 cartofi
  • 3 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 canata
  • 4 fire de menta
  • 3 ardei grasi
  • 4 fire de busuioc verde
  • 2 fire rozmarin verde
  • 4 catei de usturoi
  • 4 fire de cimbru verde
  • 250 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine carnea de miel si o tamponezi cu un servet de bucatarie.
  2. Dupa aceea condimentezi cu sare si piper si lasi pulpa de miel deoparte cateva minute.
  3. Intre timp, toci marunt menta, rozmarinul, busuiocul, usturoiul, un fir de cimbru si le amesteci.
  4. Faci niste buzunarase in pulpa de miel si introduci acest amestec preparat mai sus.
  5. Asezi pulpa de miel intr-o tava termorezistenta, torni peste jumatate din cantitatea de ulei, 1/2 din vin, sare, piper si o introduci la cuptor pentru 60 de minute.
  6. Ai grija sa stropesti friptura cu sosul din tava din cand in cand.
  7. Cureti si speli bine legumele.
  8. Tai cuburi mai mari cartofii, rosiile, ardeii, dovlecelul, vanata si partea alba de la praz.
  9. Le condimentezi cu sare si piper si le asezi in tava cu pulpa de miel, dupa ce friptura a stat la cuptor 60 de minute.
  10. Presari legumele cu cimbrul tocat si stropesti totul cu restul de ulei si de vin.
  11. Mai lasi la cuptor inca 30 de minute, dar acoperi tava cu folie de aluminiu.
  12. Pofta buna!

Miel cu legume la cuptor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Miel cu legume la cuptor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Miel cu legume la cuptor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.