Musaca de dovlecei umpluta cu spanac - Retete Culinare

Musaca de dovlecei umpluta cu spanac


Iti trebuie:
  • 500 g dovlecei tineri fara coaja
  • 500 g spanac
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
Pentru sos iti trebuie:
  • 60 g unt
  • 60 g faina
  • 600 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 g branza
Pregatesti asa:
  1. Speli bine frunzele de spanac una cate una si le pui la fiert intr-un recipient cu apa calda si un praf de sare.
  2. Procedezi la fel si cu dovleceii.
  3. Dupa ce a fiert spanacul il scoti si il lasi la scurs pret de cateva minute.
  4. Intr-o tigaie pui la incins 2 linguri de ulei si calesti 1 ceapa tocata marunt.
  5. Adaugi si dovlecelul taiat in rondele si lasi cateva minute pana cand acesta se rumeneste frumos.
  6. Intr-o alta tigaie pui la incins din nou 2 linguri de ulei si calesti cealalta ceapa tocata marunt si spanacul si lasi cateva minute sa se inabuse.
  7. Dupa ce s-au calit le pui in 2 boluri separate.
Pentru sos pregatesti asa:
  1. Freci untul cu laptele si cu faina avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  2. Pui in 2 boluri cate 300 g sos si cate 2 oua.
  3. Amesteci bine continutul din cele 2 boluri, iar dupa aceea adaugi in fiecare cate 75 g branza rasa.
  4. Ungi un vas de yena cu unt si il tapetezi cu faina.
  5. Pui apoi amestecul de dovlecei si cel de spanac.
  6. Pui tava in cuptor in bain marie, aproximativ 50 de minute.
  7. Pofta buna!

Musaca de dovlecei umpluta cu spanac


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Musaca de dovlecei umpluta cu spanac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Musaca de dovlecei umpluta cu spanac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.