Somon cu orez asiatic - Retete Culinare

Somon cu orez asiatic


Iti trebuie:
  • 4 rondele de somon
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Pentru garnitura iti trebuie:
  • 250 g orez cu bobul lung
  • scortisoara
  • nucsoara
  • chili
  • anason
  • chimen
  • sofran
Pentru sos iti trebuie:
  • 60 g unt
  • 60 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml zeama de peste
  • 80 ml smantana
  • sare
  • boabe de piper
Pregatesti asa:
  1. Speli somonul si il stergi cu un servet de bucatarie pentru a indeparta apa.
  2. Condimentezi rondelele de somon cu sare si piper.
  3. Stropesti gratarul cu putin ulei de masline si, cand este incins, adaugi somonul.
  4. Il lasi pana cand devine usor rumen.
  5. Intr-o oala pui apa la fiert, adaugi orezul si condimentele (sare, scortisoara, nucsoara, anason, chili, chimen) si lasi sa fiarba al dente.
  6. La sfarsit, adaugi sofranul diluat in putin lapte si amesteci bine.
  7. Intr-o cratita pui untul la topit si adaugi toata cantitatea de faina odata.
  8. O lasi la foc moderat, amestecand mereu, pana ce compozitia se omogenizeaza si devine galbuie.
  9. Stingi cu laptele rece si cu jumatate din cantitatea de zeama de peste si continui sa amesteci.
  10. Cand sosul clocoteste si incepe sa se ingroase, adaugi restul de lichid, sarea, piperul si lasi sa fiarba inca 8-10 minute, iar la final, pui smantana lasand sa fiarba inca 3 minute.
  11. Pe un platou asezi somonul, deasupra sosul alb si servesti alaturi de orezul parfumat.
  12. Pofta buna!

Somon cu orez asiatic

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Somon cu orez asiatic "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Somon cu orez asiatic - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.