Tort cu crema de ciocolata si zmeura - Retete Culinare

Tort cu crema de ciocolata si zmeura


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 pliculete zahar vanilat
Pentru crema I iti trebuie:
  • 2 oua
  • 200 g ciocolata alba
  • 3 linguri zahar
  • 500 ml frisca
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • bucati de pierisici din compot
  • 10 g gelatina
Pentru crema II iti trebuie:
  • 700 ml frisca 300 g ciocolata
  • 10 g gelatina
Pentru jeleu iti trebuie:
  • 300 ml suc de zmeura
  • 10 g gelatina
Pregatesti blatul asa:
  1. Freci untul cu zaharul vanilat si cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand obtii o compozitie spumoasa si omogena.
  2. Adaugi galbenusurile treptat, amestecand dupa fiecare, pui cacaua dizolvata in 2 linguri de apa calda, nuca, faina amestecata cu bicarbonatul si apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar.
  3. Amesteci usor pana se incorporeaza albusul, apoi pui ciocolata topita.
  4. Ungi o forma rotunda, torni compozitia si dai la cuptor in jur de 30 de minute.
Pregatesti crema I asa:
  1. Pregatesti un vas pentru bain marie si pui ouale si zaharul pe aburi.
  2. Cand incepe sa se ingroase, adaugi ciocolata bucatele.
  3. Cand ciocolata e topita, dai vasul deoparte si lasi la racit.
  4. Bati frisca (nu foarte tare), adaugi crema de oua si amesteci, apoi gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa.
  5. Pentru a nu face cocoloase gelatina, iei din crema 2 linguri si le amesteci cu gelatina, apoi cu toata compozitia.
Pregatesti crema II asa:
  1. Topesti impreuna ciocolata si 200 ml frisca.
  2. Dai vasul deoparte si adaugi 10 g gelatina dizolvata in 3-4 linguri apa.
  3. In 500 ml frisca batuta nu foarte tare, adaugi ciocolata si amesteci.
Pregatesti jeleul asa:
  • Faci un jeleu din 300 ml sirop de zmeura cu un plic de gelatina (10 g) pentru tort.
  • Amesteci praful de gelatina cu siropul, pui pe foc si fierbi 1 minut.
Asamblezi tortul astfel:
  1. Pui prima foaie insiropata cu sirop de zahar ars, pe care il prepari caramelizand cateva linguri de zahar stinse cu apa, apoi pui si esenta de rom.
  2. Pui peste blat jeleul, iar deasupra jumatate din crema II.
  3. Peste crema asezi jumatati de persici din compot, apoi intinzi uniform si cealalta jumatate din crema.
  4. Acoperi cu a doua foaie de blat, apoi dai la rece pentru jumatate de ora pentru a se intari crema.
  5. Cu crema a doua imbraci tortul, deasupra si de jur imprejur.
  6. Pofta buna!

Tort cu crema de ciocolata si zmeura




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de ciocolata si zmeura "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de ciocolata si zmeura - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.