Friptura festiva de pui - Retete Culinare

Friptura festiva de pui


Iti trebuie:
  • 1 pui ( circa 2 kg )
  • scortisoara
  • 1 mar
  • sare
  • piper
  • miere
  • busioc
Pentru garnitura iti trebuie:
  • 6 cartofi
  • 10 buchetele broccoli
  • 2 morcovi
  • 250 g fasole verde
  • 250 g mazare
  • 200 g boabe de porumb
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • ulei
Pregatesti asa:
  1. Speli foarte bine puiul, il cureti de pielite si il tamponezi cu un servet de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa.
  2. Dupa aceea, ungi puiul cu miere, presari deasupra scortisoara si condimentezi cu sare si piper.
  3. Tai marul in 6 bucati, il asezi intr-o tava, mai adaugi 2 cani de apa si asezi puiul.
  4. Lasi puiul la cuptor pret de 70 de minute, pana cand acesta devine auriu la culoare.
  5. Speli bine cartofii si morcovii si ii pui la fiert in coaja.
  6. Dupa ce acestia au fiert ii cureti de coaja.
  7. Fasolea verde, fasolea alba si broccoli ii fierbi, ii scurgi de apa si ii tai in bucati mai mici.
  8. Cureti ardeiul gras de seminte si il tai cubulete, cureti ceapa de foi, o tai marunt si o pui langa ardei.
  9. Topesti 100 g unt intr-o tigaie, adaugi ceapa si ardeiul, le calesti timp de 5 minute, pui legumele fierte, cartofii si morcovii ( taiati dupa preferinte ).
  10. Condimentezi, adaugi o lingura de busuioc uscat si prajesti legumele inca 10 minute.
  11. Servesti puiul alaturi de legumele calde.
  12. Pofta buna!

Friptura festiva de pui

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura festiva de pui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Friptura festiva de pui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.