Foi de pandispan umplute cu crema de urda - Retete Culinare

Foi de pandispan umplute cu crema de urda


Pentru foi iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 200 g margarina
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura mare smantana
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 g urda
  • 5 linguri zahar
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput freci margarina cu zaharul, galbenusurile, smantana, sarea, coaja rasa de lamaie si zeama de la jumatate de lamaie.
  2. Cerni faina impreuna cu praful de copt si o adaugi in ploaie peste amestecul de mai sus.
  3. Lasi aluatul la rece pana pregatesti umplutura.
  4. Amesteci urda cu zaharul, pui ouale, grisul si mararul tocat.
  5. Imparti aluatul in doua si faci 2 foi.
  6. Dupa ce ai uns tava cu margarina si ai tapetat-o cu faina (sau poti folosi hartie de copt), asezi prima foaie, apoi compozitia si o acoperi cu cealalta foaie.
  7. Crestezi ultima foaie (ca in imagine), ca si cum ai taia-o, pentru a se rumeni mai bine.
  8. Ungi cu galbenusul batut si dai la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la foc mediu.
  9. Dupa ce capata o culoare aramie, lasi sa se raceasca, apoi o tai si o servesti.
  10. Pofta buna!

Foi de pandispan umplute cu crema de urda

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Foi de pandispan umplute cu crema de urda "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Foi de pandispan umplute cu crema de urda - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.