Tort cu ciocolate - Retete Culinare

Tort cu ciocolate


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ceasca nuci prajite
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Pentru crema 1 iti trebuie:
  • 300 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
Pentru crema 2 iti trebuie:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
Pentru crema 3 iti trebuie:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
Pentru sirop iti trebuie:
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri cappucino de ciocolata
Pregatesti blatul asa:
  1. Pentru pregatirea blatului, freci galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar.
  2. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care adaugi spuma de galbenusuri usor peste cea de albusuri, amestecand de jos in sus cu ajutorul unei linguri de lemn.
  3. Cerni faina impreuna cu praful de copt si cacao, si le adaugi in compozitia de mai sus amestecand usor pana cand obtii un blat de pandispan omogen.
  4. Adaugi si nucile maruntite si pui compozitia la cuptor intr-o tava rotunda de tort pentru circa 25 de minute.
Pregatesti crema 1 asa:
  1. Pui ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 100 ml de frisca lichida.
  2. Cand ciocolata s-a topit, pui o parte din gelatina pe care ai impartit-o (adica 1/3).
  3. Amesteci bine si o lasi la racit.
  4. O pui 10-15 minute la congelator, timp in care bati cele 200 ml de frisca si pui compozitia de ciocolata racita, dupa care o pui peste blat.
  5. Inelul de la forma de tort il pui in jurul blatului si numai dupa aceea pui crema de ciocolata.
  6. Dai tortul la congelator pana faci urmatoarea crema.
  7. Pregatesti celelalte crema la fel ca pe prima, cu aceleasi cantitati de frisca si gelatina.
  8. Pentru sirop, amesteci cappuccino de ciocolata cu apa si insiropezi blatul.
Asamblezi asa:
  1. Pui blatul mai intai pe un platou, il insiropezi, apoi pui in ordine: crema de ciocolata alba, crema de ciocolata cu lapte si, la final, crema de ciocolata amaruie (neagra).
  2. Decorezi tortul dupa imaginatie.
  3. Pofta buna!

Tort cu ciocolate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu ciocolate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Tort cu ciocolate" Tort cu ciocolate - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Carmen Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
Arata f bine,am sa l fac si eu sa dupa Aceea am sa va zic PAREREA mea

 
ELENA Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de TorturiRetete de TorturiRetete de TorturiRetete de Torturi Fara nota
arata bine ,dar nu ai scris nimic de gelatina.o amintesti doar la crema.o sa/l ancerc .nota .... dupa.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.