Compot de pere - Retete Culinare

Compot de pere


Iti trebuie:
  • 2 kg zahar
  • 5 kg pere mici
  • 3 l apa
  • o lamaie
Pregatesti asa:
  1. Cureti perele numai de mustati si codite.
  2. Separat faci un sirop din 2 kg zahar si 2,5 l apa pe care-l fierbi 10 minute.
  3. Pui apoi perele intregi si lamaia taiata felii (cu tot cu coaja).
  4. De cand incepe sa clocoteasca il mai fierbi 10 minute.
  5. Dai compotul in camara, la rece, pana a doua zi, cand il fierbi din nou 10 minute (de cand incepe sa clocoteasca).
  6. Il lasi iar la rece pana in ziua urmatoare, cand il fierbi, procedand la fel.
  7. Pui compotul fierbinte in borcane pe care le capsezi si le lasi sa se raceasca acoperite cu paturi pana a doua zi.
  8. Pofta buna!

Compot de pere


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Compot de pere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Compot de pere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.