Tort cu caise - Retete Culinare

Tort cu caise


Pentru blat iti trebuie:
  • 10 oua
  • 2 linguri apa
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt.
Pentru crema iti trebuie:
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml apa
  • 25 g gelatina transparenta (alimentara)
  • 700 g caise
  • 1 l de frisca lichida
Pentru blat pregatesti asa:
  1. Albusurile le bati spuma, adaugi zaharul si apa treptat, cate o lingura.
  2. Cand s-a incorporat tot zaharul adaugi galbenusurile si amesteci totul bine.
  3. La final, adaugi faina si praful de copt in ploaie, amestecand usor de sus in jos.
  4. Pregatesti tava pe care o ungi bine cu margarina sau ulei si torni compozitia, apoi o dai la cuptor pentru 30 de minute.
  5. Cand s-a copt, scoti din cuptor si lasi sa se raceasca in tava.
  6. Cand s-a racit, il scoti din tava si il tai in 2 sau 3 foi si le insiropezi cu un sirop facut din apa si zahar.
Pregatesti crema asa:
  1. Zaharul, ouale, zaharul vanilat si apa le amesteci bine si le fierbi pe baie de aburi pana ce zaharul se topeste si compozitia se ingroasa.
  2. Separat amesteci gelatina cu 100 ml apa, le dai intr-un clocot doua si lasi sa se raceasca.
  3. Intr-un vas pui apa la fiert si cand da in clocot pui caisele in apa pentru 1-2 minute.
  4. Le scoti, apoi le decojesti si le tai cubulete.
  5. Bati spuma circa 700 ml frisca.
  6. Crema fiarta si gelatina pe care o reincalzesti la temperatura degetului le amesteci bine, apoi adaugi cubuletele de caise si iar amesteci.
  7. Cand aceasta compozitie s-a omogenizat o adaugi in frisca batuta.
  8. Pe un platou asezi o foaie de blat, apoi crema, foaie, crema si iar foaie.
  9. Dai tortul la frigider timp de 3-4 ore, sa se intareasca crema.
  10. Bati spuma frisca ramasa si ornezi tortul dupa preferinta.
  11. Pofta buna!

Tort cu caise

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu caise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii  Tort cu caise - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.