Sarlota de piersici - Retete Culinare

Sarlota de piersici


Iti trebuie:
  • 1 borcan de 400 g compot de piersici
  • 20 de piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 8 g gelatina
  • 250 ml lapte
  • 400 g frisca
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lichior de portocale.
Pregatesti asa:
  1. Scoti piersicile din compot si pastrezi siropul.
  2. Jumatate din cantitatea de piersici o pasezi cu mixerul.
  3. Pui gelatina la inmuiat in apa rece.
  4. Fierbi laptele cu bucatile de vanilie si cand da in clocot, dai vasul deoparte si-l lasi acoperit 10 minute, apoi scoti bucatile de vanilie.
  5. Freci spuma galbenusurile si zaharul, torni laptele cald si pui compozitia la fiert, amestecand continuu pana ce se leaga, dar nu o lasi sa clocoteasca.
  6. Dupa ce o iei de pe foc, incorporezi gelatina scursa si piureul de piersici, lasi crema sa se raceasca de tot, apoi o amesteci cu frisca.
  7. Intr-un castron amesteci 100 ml zeama de compot cu 50 ml lichior de portocale, inmoi foarte putin piscoturile taiate la inaltimea cratitei.
  8. Ungi vasul de sarlota cu unt, il tapetezi cu hartie cerata, apoi pui piscoturile insiropate si-l umpli cu crema.
  9. Pui sarlota la frigider timp de 12 ore.
  10. O rastomi in momentul servirii si o ornezi cu jumatati de piersici.
  11. Pofta buna!

Sarlota de piersici

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarlota de piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarlota de piersici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.