Alba ca zapada - Retete Culinare

Alba ca zapada


Pentru foi iti trebuie:
  • 18 linguri zahar
  • 9 oua
  • 15 linguri ulei
  • 3 lingurite amoniac
  • 2 pahare lapte
  • faina cat cuprinde.
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 400 g margarina pentru prajituri
  • 20 linguri rase de faina
  • 22 linguri zahar
  • 1 lamaie.
Pregatesti blatul asa:
  1. Framanti un aluat din toate ingredientele, apoi il imparti in mai multe bucati.
  2. Intinzi fiecare foaie pe dosul tavii si coci foile la foc moale.
  3. Pui la fiert laptele cu margarina.
  4. Separat amesteci 20 linguri rase de faina cu 22 linguri de zahar.
  5. Cand da in clocot laptele adaugi in ploaie faina cu zaharul si amesteci continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
  6. O lasi sa se raceasca, adaugi zeama de lamaie, apoi asezi pe rand foile si crema intre ele.
  7. Daca vrei poti pune peste ultima foaie o glazura pe care o pregatesti astfel: bati spuma 6 albusuri, apoi le pui pe baie de aburi cu 300 g zahar si amesteci pana se ingroasa.
  8. O intinzi imediat pe ultima foaie, deoarece se intareste foarte repede.
  9. Pofta buna!

Alba ca zapada


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Alba ca zapada "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la " Alba ca zapada"  Alba ca zapada - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
elena Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
excelente retetele vuostre




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.