Chiftelute cu sos de rosii si masline - Retete Culinare

Chiftelute cu sos de rosii si masline


Iti trebuie:
  • 600 g carne tocata de vita si porc
  • 5 felii de paine
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 3-4 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • 400 g masline verzi
  • 2 foi de dafin
  • 4 morcovi
  • 60 ml ulei de masline
  • ulei pentru prajit
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 350 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput pregatesti chiftelutele.
  2. Intr-un bol mai inalt amesteci carnea tocata cu paine inmuiata in apa sau in lapte si stoarsa foarte bine.
  3. Adaugati o ceapa tocata cat mai marunt, jumatate din cantitatea de coriandru, un catel de usturoi tocat marunt, sare si piper, dupa gust.
  4. Omogenizati bine amestecul, apoi cu palmele umezite formati mici chiftelute rotunde.
  5. Treceti-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
  6. Scoateti-le pe servetele absorbante si pastrati-le acoperite, la cald.
  7. Separat, intr-o cratita mai mare, caliti in uleiul de masline ceapa ramasa taiata julienne, impreuna cu morcovii taiati in feliute.
  8. Cand morcovii si ceapa s-au inmuiat, puneti pasta de tomate si, dupa 2-3 minute adaugati sucul de rosii.
  9. Puneti in cratita maslinele, foile de dafin, coriandrul ramas, o cana mare cu apa si potriviti de sare si piper.
  10. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi puneti in sosul format chiftelutele prajite.
  11. Acoperiti cratita cu un capac si fierbeti totul la foc mic inca 10 minute.
  12. Pofta buna!

Chiftelute cu sos de rosii si masline




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute cu sos de rosii si masline "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftelute cu sos de rosii si masline - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.