Gem cu prune si alune - Retete Culinare

Gem cu prune si alune


Iti trebuie:
  • 6 kg prune
  • 3 kg zahar
  • 1 baton vanilie
  • 5 cuisoare pisate
  • 1 lingura scortisoara macinata fin
  • 60 ml rom
  • 150 g alune de padure
Pregatesti asa:
  1. Spalati bine prunele, indepartati samburii si taiati prunele in 4.
  2. Intr-un vas emailat puneti la fiert prunele.
  3. Adaugati zaharul, scortisoara, vanilia si cuisoarele.
  4. Eliminati spuma din cand in cand.
  5. Adaugati romul si alunele taiate in bucati sau pisate.
  6. Lasati sa clocoteasca 10-15 minute, apoi puneti gemul cald in borcane, inchideti-le ermetic, rasturnati-le pentru 15 minute cg capacul in jos, apoi intoarceti-le si acoperiti-le cu o patura groasa pana a doua zi.
  7. Pofta buna!

Gem cu prune si alune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gem cu prune si alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gem cu prune si alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.