Peste marinat - Retete Culinare

Peste marinat


Iti trebuie:

  • 2 kg pestisori proaspeti
  • 1,5 l apa
  • 1 lingura mare sare grunjoasa
  • 0,6 l otet
  • 7 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 100 ml ulei
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pestele, il cureti de solzi si intestine, indepartezi capul si ii clatesti in mai multe ape reci.
  2. Prepari saramura, amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand pana ce se topeste sarea, apoi torni saramura in vasul in care ai pus pestii.
  3. Lasi deoparte timp de 12 ore, intr-un loc racoros.
  4. Dupa ce au trecut 12 ore, scoti pestele din saramura, il lasi intr-o strecuratoare sa se scurga bine, apoi ii pui din nou in castronel.
  5. Il acoperi cu otet rece si-l lasi din nou 12 ore la macerat.
  6. Dupa 12 ore scoti pestele si il pui din nou in strecuratoare la scurs.
  7. Pregatesi 3 borcanele cu filet de 400 ml, sa fie curate si uscate, apoi asezi pestisor langa pestisor, presari intre ei boabe de piper negru, mustar boabe si cate 2 foi de dafin la borcan.
  8. Umpli bine fiecare borcan, apoi torni ulei cat sa-i acopere, strangi capacul bine si mai fierbi borcanele la bain-marin timp de 5 minute de la primul clocot.
  9. Acoperi borcanele cu un prosop, le lasi sa se raceasca treptat, apoi le depozitezi in camari racoroase.
  10. Pestele poate fi consumat direct din borcan, taiat marunt; ii adaugi ceapa taiata solzisori, cateva masline negre si un pic de otet sau suc de lamaie, daca vrei.
  11. Pofta buna!

Peste marinat


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Peste marinat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Peste marinat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.