- Pagina Principala
- Prajituri
- Retete de Prajituri
- Prajiturele cu frisca si piersici
Prajiturele cu frisca si piersici
- Prezentata de: Rotariu Mirabela
- » Cartea De Bucate : Retete de Prajituri
- » Fara nota
- » Data: 20/10/2012
Pentru aluat iti trebuie:
- 150 g faina
- 100 g margarina pentru prajituri
- 300 ml apa
- 4 oua
- 1/2 lingurita sare
- 400 g frisca
- 4 pierisici fierte in sirop de zahar
- zahar pudra pentru ornat
- Pregatim un aluat din ingredientele mentionate mai sus astfel: intr-un vas pui ala la fiert impreuna cu sarea si cu margarina.
- Cand acestea dau in clocot, luati vasul de pe foc si adaugi faina toata odata, avand grija sa amesteci energic.
- Pui iar pe aragaz, dar asezi pe o tabla pana cand se dezlipeste aluatul de oala, apoi il lasi sa se raceasca.
- Adaugi ouale pe rand, amestecand bine.
- Aluatul pe care il obtinem trebuie sa fie moale, dar sa nu curga si sa isi mentina forma in momentul in care este pus in tava.
- Cu un cornet sau cu o lingurita, pui in tava neunsa gogoselele ovale.
- Introduci tava in cuptorul incins si, dupa 10 minute, reduci flacara la moderat si mai lasi 30 de minute, avand grija sa nu deschizi usa cuptorului in primele 20 de minute.
- Tai capacele gogoselelor si le umpli cu frisca si jumatati de piersici fierte in sirop.
- Pudrezi gogoselele cu zahar.
- Acest desert poate fi preparat de asemenea cu caise, prune sau orice alte fructe preferati dumneavoastra.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajiturele cu frisca si piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".