Tort cu frisca si piersici - Retete Culinare

Tort cu frisca si piersici


Pentru blat iti trebuie:
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 kg frisca lichida
  • 200 g coacaze rosii
  • 150 g fistic
  • 5 piersici
  • 2 zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
Pregatesti blatul asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri si te asiguri ca fiecare ou in parte este proaspat.
  2. Bati o spuma tare din albusuri cu un praf de sare.
  3. Adaugi in spuma de albusuri zaharul si zaharul vanilat si mixezi in continuare.
  4. Amesteci galbenusurile cu 20 ml apa minerala si le torni peste albusuri.
  5. Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt.
  6. Aluatul obtinut il torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il dai la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.
  7. Pentru crema, bati frisca cu zaharul vanilat si o imparti in doua boluri.
  8. In primul bol adaugi coacazele, fisticul si amesteci usor, in al doilea bol adaugi piersicile taiate marunt.
  9. Gelatina o pregatesti conform instructiunilor de pe pachet si o adaugi peste frisca din ambele boluri.
  10. Dai apoi ambele boluri la rece pentru 30 minute.
  11. Blatul copt si racit il tai in 3 parti egale.
  12. Fiecare parte o insiropezi cu sirop facut din apa cu esenta de lamaie si zahar.
  13. lei prima parte de blat si o pui in tava in care ai copt blatul, adaugi crema de frisca cu nectarine, al doilea blat, apoi crema de coacaze si ultimul strat de blat.
  14. Dai tortul la rece.
  15. Pofta buna!

Tort cu frisca si piersici


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu frisca si piersici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.