Tarta cu agrise - Retete Culinare

Tarta cu agrise


Iti trebuie:
  • 400 g aluat de tarta
  • 400 g agrise
  • 60 g zahar
  • 2-3 linguri sirop de soc
  • 2 linguri de amidon
  • 80 g unt
Pentru bezea iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile de ou spuma tare cu un praf de sare.
  2. Adaugi zaharul cate putin si continui sa mixezi pana cand spuma devine lucioasa.
  3. In spuma de albusuri adaugi si siropul de soc.
  4. Incalzesti cuptorul la 180°C, iar intr-o tava de tarta intinzi aluatul cumparat sau pregatit in casa si il coci pana devine crocant.
  5. Pui zaharul, agrisele spalate si curatate de codite si 250 ml apa intr-o tigaie si lasi pana la punctul de fierbere cand agrisele se inmoaie.
  6. Scurgi lichidul intr-o alta tigaie, iar din 2 linguri faci un sos cu ajutorul amidonului si apoi il torni in restul lichidului si amesteci pana se dizolva complet.
  7. Pui din nou la foc pana se ingroasa, adaugi galbenusul si untul, agrisele si torni amestecul in forma de tarta.
  8. Aranjezi bezeaua  pe tarta si o coci pentru 40 de minute pana cand devine aurie si crocanta.
  9. Pofta buna!

Tarta cu agrise

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu agrise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu agrise - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.