Chiftele de curcan - Retete Culinare

Chiftele de curcan


Iti trebuie:
  • 1 kg piept de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 3 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca orez fiert ( 200 g )
Pentru sos iti trebuie:
  • 6 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • cateva frunze de telina
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de curcan, il tamponezi cu un servet de bucatarie si il dai prin masina de tocat sau il maruntesti cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  2. Speli si cureti ceapa si o dai si pe aceasta prin masina de tocat si amesteci cu carnea tocata.
  3. Adaugi apoi orezul fiert, morcovul ras, painea inmuiata in lapte si stoarsa si oul batut cu sare si piper.
  4. Cu palmele umede, modelezi chiftelele si le fierbi in apa cu sare.
  5. Intre timp, decojesti rosiile si le treci printr-o sita deasa.
  6. Lasi pe foc cam 15 minute.
  7. Rumenesti faina in ulei, apoi stingi totul cu sucul de rosii fierbinte.
  8. Potrivesti gustul de sare si zahar.
  9. Adaugi frunzele de telina tocata fin si lasi pe foc cateva minute, pana se ingroasa sosul.
  10. Servesti perisoarele cu sosul de rosii.
  11. Pofta buna!

Chiftele de curcan

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele de curcan "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele de curcan  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.