Budinca cu piept de pui - Retete Culinare

Budinca cu piept de pui


Iti trebuie:
  • 1 kg piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei capia
  • 5 linguri smantana
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • 1 oua
  • patrunjel verde
  • jumatate de foaie de aluat de foitaj
  • 2 linguri ulei
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de pui, il cureti de pielite, il tamponezi cu un servet de bucatarie si il tai in bucati potrivite.
  2. Condimentezi bucatile de piept cu sare si piper si il lasi cateva minute la rece.
  3. Intre timp cureti si speli bine legumele.
  4. Tai ceapa si ardeii cubulete, morcovii ii dai pe razatoare.
  5. Intr-o tigaie pui la incins 2 linguri de ulei si adaugi pieptul de pui.
  6. Cand acesta isi schimba culoarea adaugi si legumele si le mai sotezi circa 4 minute.
  7. Dupa ce ai sotat si legumele, adaugi apa cat sa acoperi totul bine.
  8. Lasi sa fiarba la foc potrivit si acoperi cu un capac.
  9. Amesteci smantana cu faina foarte bine, subtiezi cu zeama din tocanita si amesteci ca sa nu se formeze niciun cocolos.
  10. Cand puiul si legumele sunt fierte mai bine de jumatate, adaugi amestecul de smantana cu faina, in fir subtire si amesteci continuu.
  11. Mai fierbi vreo 5 minute si finalizezi tocanita.
  12. O torni intr-un vas de yena si preseari deasupra patrunjel verde tocat marunt.
  13. lei foitajul (mai intinzi putin ca sa ajunga la dimensiunea vasului sau daca e potrivit ca marime, il lasi asa) si acoperi vasul cu el.
  14. Lasi putin loc intr-o parte (sau faci o gaura intr-un colt al foitajului) si il ungi cu ou batut.
  15. Dai vasul la cuptor, aprinzi cuptorul si il lasi acolo pentru 30 de minute, la o temperatura potrivita.
  16. Cand este gata, scoti placinta afara, o lasi putin la racorit si o servesti apoi.
  17. Pofta buna!

Budinca cu piept de pui

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Budinca cu piept de pui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Budinca cu piept de pui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.