Cartofi cu sunca la cuptor - Retete Culinare

Cartofi cu sunca la cuptor


Iti trebuie:
  • 10 cartofi
  • 200 g sunca fiarta
  • 250 g cascaval
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Pentru sos iti trebuie:
  • 400 ml iaurt grecesc
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece cu un praf de sare.
  2. Dupa ce au fiert si s-au racorit, ii cureti de coaja si ii tai in doua pe lungime.
  3. Scobesti interiorul cu o lingurita, astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.
  4. Miezul scos il tai in cubulete mici.
  5. Tai sunca si cascavalul in cubulete.
  6. Cureti ceapa verde si o speli.
  7. Partea alba o tai in cubulete, iar pe cea verde in rondele.
  8. Oparesti rosia, o decojesti si o toci.
  9. Preincalzesti cuptorul la 180°C.
  10. Prajesti sunca in ulei fierbinte, pana devine usor crocanta.
  11. Adaugi cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul il calesti impreuna un timp scurt.
  12. lei vasul de pe foc, adaugi restul ingredientelor de la umplutura si condimentezi dupa gust.
  13. Asezi jumatatile de cartofi intr-o tava si ii umpli din belsug cu amestecul de sunca.
  14. Tava o tii la cuptorul incins la 200°C timp de 50 de minute, pana cand cartofii se inmoaie, iar umplutura devine aurie.
  15. Amesteci iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si condimentezi cu sare si piper.
  16. Sosul il servesi intr-un vas mic, alaturi de cartofii fierbinti.
  17. Pofta buna!

Cartofi cu sunca la cuptor


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cartofi cu sunca la cuptor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cartofi cu sunca la cuptor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.