Halva cu nuca si cacao - Retete Culinare

Halva cu nuca si cacao


Iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 125 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
Pentru sirop iti trebuie:
  • 500 ml apa
  • coaja de portocale
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Separi galbenusurile de albusuri si te asiguri ca fiecare ou in parte este proaspat.
  2. Bati o spuma tare din albusuri cu un praf de sare si o lasi la rece.
  3. Freci untul cu zaharul, adaugi galbenusurile, unul cate unul, scortisoara, cacaua, praful de copt stins cu putin otet, nucile, grisul si, in final, albusurile batute spuma.
  4. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena pe care apoi o pui intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
  5. Dai la copt.
  6. Dupa coacere, insiropezi compozitia cu un sirop preparat din zahar, apa si arome dupa gust.
  7. Pofta buna!

Halva cu nuca si cacao



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Halva cu nuca si cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Halva cu nuca si cacao - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.