Gomboti cu prune - Retete Culinare

Gomboti cu prune


Iti trebuie:
  • 800 g cartofi albi
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 700 g prune mici cu samburi
  • 700 g pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece si sare.
  2. Dupa ce au fiert, ii cureti de coaja si ii pasezi asa calzi.
  3. Adaugi oul batut cu un praf de sare si framanti aluatul, adaugi faina pana aluatul obtinut este usor de modelat.
  4. Speli prunele si le stergi de apa.
  5. Din aluat faci un sul de 7-8 cm din care tai cate o felie, in mijlocul careia pui o pruna cu tot cu sambure, o modelezi pana iese rotunda si continui asa pana termini tot aluatul.
  6. Pui galustele la fiert in apa clocotita cu sare, pe rand.
  7. Misti galustele din cand in cand, cu spumiera, pentru a nu se prinde de fundul vasului.
  8. Pesmetul il prajesti in unt si il lasi deoparte.
  9. Pe masura ce galustele au fiert, le scoti cu spumiera, le tavalesti prin zahar si le asezi pe un platou, peste care pui pesmetul prajit si parfumat cu zahar vanilat.
  10. Servesti galustile in portii de 3-4 pe o farfurioara, iar in mijloc pui putina branza de vaci si presari putin pesmet deasupra.
  11. Pofta buna!

Gomboti cu prune






PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gomboti cu prune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gomboti cu prune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.