Tort cu caise si iaurt - Retete Culinare

Tort cu caise si iaurt


Pentru blat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru bezea iti trebuie:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g iaurt
  • 1 lamaie
  • 5 foi de gelatina
  • 100 g zahar
  • 500 g caise
  • 100 ml suc de caise
  • 125 g gem de caise
  • 300 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
Pregatesti blatul asa:
  1. Lasi untul la temperatura camerei pentru cateva minute.
  2. Freci o spuma din unt, zahar si zahar vanilat.
  3. Adaugi ouale si galbenusurile pe rand in masa de unt si amesteci bine cateva secunde.
  4. Incorporezi faina si praful de copt si amesteci totul repede.
  5. Incingi cuptorul la 180 grade, ungi forma si torni compozitia.
  6. Pui tava pe gratarul din mijloc al cuptorului si coci 25 de minute.
  7. Faci testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca blatul este copt.
Pregatesti bezeaua asa:
  1. Bati albusurile spuma, apoi adaugi incet zaharul pudra.
  2. Dupa ce acesta s-a topit, continui sa amesteci pana ce spuma se intareste.
  3. Torni spuma peste blat si il mai lasi la copt 25 de minute.
  4. Scoti prajitura si o lasi sa se raceasca, apoi o tai pe jumatate.
  5. Pregatesti crema asa: inmoi gelatina 10 minute in apa rece.
  6. Speli si stergi lamaia, razi coaja si storci zeama.
  7. Amesteci iaurtul cu zaharul, coaja de lamaie si sucul de lamaie.
  8. Incalzesti gelatina stoarsa si o adaugi in crema.
  9. Amesteci si fierbi cel putin 30 minute.
  10. Speli caisele, apoi le cureti de pielita, le injumatatesti si le scoti samburii. Insiropezi blatul cu suc de caise.
  11. Intinzi peste blat 50 g dulceata si pui jumatatile de caise peste dulceata.
  12. Amesteci frisca cu crema pe baza de gelatina si torni amestecul peste fructe.
  13. Dai tortul la frigider pentru o ora.
  14. Amesteci zaharul pudra cu dulceata ramasa si torni amestecul peste crema cu iaurt.
  15. La sfarsit pui partea de blat cu bezea.
  16. In loc de caise se pot folosi si piersici.
  17. Pofta buna!

Tort cu caise si iaurt



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu caise si iaurt "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu caise si iaurt - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.