Zacusca mozaic - Retete Culinare

Zacusca mozaic


Iti trebuie:
  • 5 kg vinete
  • 3 kg ardei
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg fasole boabe
  • 2 l ulei
  • 2 l bulion
  • 2,5 kg ceapa
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • zahar dupa gust
  • 150 g pasta de ardei
  • aspirina
  • frunze de telina
Pregatesti asa:
  1. Se pun vinetele, gogosarii si ardeii la copt.
  2. Dupa ce acestia s-au copt se pun intr-un vas si acesta se acopera pentru ca legumele sa se inabuse si pentru a fi mai usor de curatat.
  3. Dupa cateva minute se curata legumele copate si dupa aceea se paseaza.
  4. Se curata ceapa, se spala bine, se paseaza si se pune la calit in putin ulei.
  5. Cand devine transparenta, se pun bulionul, vinetele, gogosarii si ardeii.
  6. Se lasa la fiert cca 30 de minute, apoi se pun condimentele, restul de ulei, pasta de ardei, frunzele de telina si foile de dafin.
  7. Cand zacusca e aproape gata, se adauga fasolea boabe, fiarta in prealabil in apa cu sare.
  8. Se mai lasa pe foc pana cand uleiul iese la suprafata.
  9. Zacusca se toarna fierbinte in borcanele spalate, uscate si calde, iar pe deasupra se presara aspirina zdrobita.
  10. Borcanele se lasa la racit, invelite in paturi.
  11. Pofta buna!

Zacusca mozaic

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Zacusca mozaic "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Zacusca mozaic - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.