Cremes de casa - Retete Culinare

Cremes de casa


Iti trebuie:
  • 1 pachet foi de cremes
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g zahar
  • 1 l lapte
  • 100 ml lapte rece
  • 500 g frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 5 oua
  • 150 g faina
Pregatesti asa:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri si te asiguri ca fiecare ou in parte este proaspat.
  2. Se bat bine galbenusurile cu 150 g zahar si zaharul vanilat.
  3. Cand si-au dublat volumul, se adauga cele 100 ml lapte rece si apoi faina in ploaie si se amesteca energic cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
  4. Se pune laptele la fiert.
  5. Se toarna peste compozitia de galbenusuri jumatate din laptele care trebuie sa fie clocotit si se amesteca, apoi se toarna amestecul rezultat peste restul de lapte.
  6. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa crema.
  7. Cand crema s-a ingrosat, se da deoparte de pe foc.
  8.  lbusurile se bat bine si, cand s-au intarit, se aduga restul de zahar (100 g) si se amesteca in continuare pana se obtine o bezea.
  9. Se adauga albusurile peste crema fierbinte si se amesteca cu grija, de jos in sus, pana se incorporeaza perfect in crema de vanilie.
  10. Apoi se trece din nou pe foc pentru inca 5 minute si se amesteca incontinuu.
  11. Se lasa un pic la racit crema, timp in care se va intari putin, dupa care se intinde cand este inca un pic calduta pe foaie si prajitura se da la rece.
  12. Intre timp, se bat cele 400 g frisca si se adauga cele 4 lingurite de zahar'pudra.
  13. Se intinde frisca peste crema care trebuie sa fie complet rece.
  14. Peste frisca se sfarama foaia de deasupra si astfel se finiseaza prajitura.
  15. Poate fi pudrata cu zahar pudra si se lasa cateva ore sa se inmoaie foia de dedesubt.
  16. Pofta buna!

Cremes de casa


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cremes de casa "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cremes de casa - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.