Scoici la tigaie - Retete Culinare

Scoici la tigaie


Iti trebuie:
  • 1 kg scoici
  • 70 g unt
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml lichior de cocos
  • 300 ml apa
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • busuioc
Pregatesti asa:
  1. Se aleg scoicile sa nu fie desfacute, se spala bine si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  2. Se curata cepele, se spala bine si se toaca marunt.
  3. Intr-o tigaie incinsa se pune untul si ulei de masline si se adauga la calit ceapa taiata rnarunt.
  4. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga usturoiul pisat si se toarna deasupra, in ordine, vinul, lichiorul si apa.
  5. Se adauga apoi scoicile, busuiocul maruntit, sarea, piperul si zeama de la o jumatate de lamaie.
  6. Se pune capacul si se lasa la fiert 10-15 minute, se scot pe o farfurie si se orneaza cu felii de lamaie.
  7. Se servesc imediat, langa un pahar de vin alb.
  8. Pofta buna!

Scoici la tigaie


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Scoici la tigaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Scoici la tigaie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.