Prajitura Dobos - Retete Culinare

Prajitura Dobos


Pentru blat iti trebuie:
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
Pregatesti asa:
  1. Pentru inceput se pregateste blatul pentru cele 6 foi.
  2. Se sparg ouale unul cate unul, se bat bine cu zaharul.
  3. Dupa aceea se incorporeaza si uleiul, bicarbonatul stins cu otet si faina cat cuprinde.
  4. Se face sul si se imparte in 6 parti egale.
  5. Se intinde fiecare bucata si se taie cu o farfurie, care se potriveste cu dimensiunile tigaii in care se vor coace foile pe rand pe dosul tavii tapetata bine cu faina.
  6. Pentru crema, se amesteca toate ingredientele ( mai putin margarina ) cu ajutorul unui tel si se pun pe foc, se lasa cateva minute pana se incheaga.
  7. Dupa ce s-a omogenizat crema, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  8. Se adauga si margarina in crema si se amesteca bine cu ajutorul unui mixer.
  9. Se ung foile cu aceasta crema si se da totul la rece.
  10. Ornati dupa preferinta.
  11. Pofta buna!

Prajitura Dobos


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura Dobos "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura Dobos - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.