Tarta cu mere si scortisoara - Retete Culinare

Tarta cu mere si scortisoara


Iti trebuie:
  • 400 g aluat frantuzesc
  • 700 g mere ionatane
  • 60 g unt
  • 4 linguri pesmet
  • 1 ou pentru uns
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • zahar pudra pentru ornat
Pregatesti asa:
  1. Inainte cu cateva minute de a pregati prajitura se scoate aluatul la decongelat si se lasa la temperatura camerei.
  2. Se spala merele, se curata de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit.
  3. Se adauga zeama de lamaie, scortisoara, untul, vanilia si zaharul.
  4. Spre final, se adauga pesmetul, apoi se da amestecul deoparte sa se racoreasca.
  5. Intre timp, se intinde aluatul intr-o foaie subtire.
  6. Se imbraca forma cu aluatul, se toarna umplutura si apoi se infasoara in aluat.
  7. Se unge cu ou si se coace intr-o tava in care ati asezat hartie de copt, iar cand s-a rumenit se poate servi ornaia cu zahar pudra.
  8. Pofta buna!

Tarta cu mere si scortisoara



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu mere si scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu mere si scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.