Dovlecei la borcan - Retete Culinare

Dovlecei la borcan


Iti trebuie:
  • 500 g dovlecei
  • 200 g stafide
  • 200 g zahar brun
  • 2 cepe mari
  • 3-4 catei de usturoi
  • 600 ml otet alb
  • 4 foi de dafin
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Se spala bine dovleceii, se taie cubulete potrivite sau rondele potrivite care pot incapea in borcan, se pun intr-un vas si se condimenteaza cu sare.
  2. Se lasa asa timp de o noapte pentru a-si lasa sucul.
  3. A doua zi, dovleceii se trec sub un jet de apa rece si se scurg.
  4. Apoi se pun intr-o cratita alaturi de stafide, usturoiul tocat, cepele taiate marunt si otetul.
  5. Se potriveste gustul de sare si piper si se fierb circa 15 minute.
  6. Dupa ce dovleceii s-au fiert, se scot cu o spumiera, iar zeama ramasa se pune din nou pe foc impreuna cu zaharul.
  7. Se lasa 5 minute pe foc si apoi se adauga dovleceii si se mai lasa un clocot impreuna.
  8. Dovleceii astfel preparati se pun in borcane, se adauga foile de dafin si se pun capace.
  9. Se intorc cu gura in. jos si se lasa asa sa se raceasca.
  10. Pofta buna!

Dovlecei la borcan


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dovlecei la borcan "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dovlecei la borcan - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.