Tort cu frisca si piersici - Retete Culinare

Tort cu frisca si piersici


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 60 g faina
  • 70 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 12 plic praf de copt
  • 100 ml sirop de piersici din compot
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 600 ml frisca lichida
  • 80 g zahar pudra
  • 8 g gelatina
  • 6 piersici
Pregatesti asa:
  1. Mai intai se pregateste blatul de tort.
  2. Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri avand grija ca fiecare ou sa fie proaspat.
  3. Se bat galbenusurile cu faina, 50 g zahar, apa, zaharul vanilat si praful de copt, pana ce se obtine un aluat moale.
  4. Albusurile se bat spuma cu 10 g zahar si apoi se adauga in amestecul de galbenusuri.
  5. Intr-o tava rotunda se coace blatul.
  6. Apoi, dupa ce s-a racit, se imbiba cu sirop de piersici din compot.
  7. Pentru crema, frisca lichida se bate si, cand este pe punctul de a deveni ferma, se adauga zaharul si gelatina inmuiata in apa.
  8. Pentru montarea tortului se pune blatul, apoi crema si piersicile taiate bucati.
  9. Se acopera cu frisca si se decoreaza cu felii de piersica si frunze de menta.
  10. Se da la rece cel putin o ora inainte de servire.
  11. Pofta buna!

Tort cu frisca si piersici

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu frisca si piersici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.