Tort cu frisca si afine - Retete Culinare

Tort cu frisca si afine


Pentru blat iti trebuie:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 200-220 g faina
  • 100 g zahar pudra
Pentru crema iti trebuie:
  • 600 ml frisca lichida
Pentru decor iti trebuie:
  • 300 g afine
  • 100 g coacaze
Pregatesti asa:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri unul cate unul.
  2. Se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o pasta ferma in care se adauga galbenusurile si faina.
  3. Se amesteca incet cu lingura de lemn si se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
  4. Se presara cu zahar pudra si se coace 12 minute.
  5. Dupa ce s-a copt, se lasa putin sa se raceasca si apoi se scoate din forma pentru ca, daca se intareste, e mai greu de scos. Se taie in trei.
  6. Frisca lichida se bate intai singura si apoi, cand este aproape intarita, se adauga zaharul si se continua baterea.
  7. Se umplu foile de blat cu frisca si se acopera cu frisca ce a ramas.
  8. Se decoreaza cu afine si coacaze si se da la rece pentru 30 de minute.
  9. Pofta buna!

Tort cu frisca si afine



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si afine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu frisca si afine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.